Vijesti

Koje su glavne stvari na koje treba obratiti pažnju kada kupujete polovni rotorni bager?

7 Pregleda april 14,2023

Zbog velike potražnje! Mnogi trgovci polovnih mašina neko vreme neće dobiti odgovarajuće mašine na prodaju, ali suočeni sa iskušenjem ogromne zarade, počinju da koriste svoj mozak na mašinama za nezgode i starim mašinama.

Neki nesavjesni trgovci su renovirali i preradili neke bagere koji su bili u nesreći, a stare modele preobrazili u najnovije modele za prodaju. Generalno, ova vrsta mašine je obično lošeg kvaliteta, a takođe će uzrokovati značajne gubitke korisniku. Danas ću podijeliti s vama kako brzo prepoznati obnovljene mašine.

Da biste provjerili da li je polovni bager renovirana mašina, prvo pogledajte boju cijelog vozila. Ako se cijeli auto farba, na to treba paziti. Ako mašina nije imala veću nesreću. Obično nema potrebe za prefarbavanjem. Ako je ceo auto farban, to može biti povećanje prodajne cene mašine. Samo što se nađe da je masa repa obojena, što je relativno normalno.

Zatim pogledajte veliko i malo oružje. Općenito, ako su veliko i malo oružje u potpunosti ofarbano, pazite da li mašina može biti zavarena nakon pucanja.

Zatim, hajde da ponovo posmatramo motor. Prvo obratite pažnju na boju boje i vijke na motoru. Pošto motor radi na visokoj temperaturi, ako nije originalna farba za auto, farba će popucati, boja će biti veoma tamna, a na remontovanom motoru će biti velikih ogrebotina. Zatim otvorite poklopac motora bagera i provjerite ima li gustog dima iz ispušne cijevi. Ako ima previše crnog dima, to znači da je klipni prsten zamijenjen u bliskoj budućnosti. Ne smijete zanemariti ove detalje. Zapravo, motor je isti kao i naši ljudski organi. Nakon remonta sigurno neće biti tako energičan kao prije.

U nastavku je potrebno promatrati šasiju bagera i gusjeničare. Obično će renovirana šasija imati veliki razmak kada se mašina okreće. Prilikom pregleda gusjenica i donjeg stroja, potražite velika istrošenost površina. Kada je habanje ozbiljno, to će neizbežno uticati na cenu ove mašine, jer to odražava da bager radi dugo, ako mašina ne radi duže vreme, neće biti ozbiljnog habanja! Osim ako obično ne obraćate malo pažnje na održavanje mašine.

Na kraju, urednik svima poručuje da neće biti pite na nebu, ne samo da padaju i tonu, i neka vas ne zaslepljuje niska cijena. Kada kupujete polovni bager, morate pažljivo pratiti da li je mašina neovlašćena. Ako ste početnik u industriji, morate dovesti najprofesionalnijeg majstora.

Molim te napustite
poruka

IT podrška By Asia Juexiang građevinske mašine

Copyright © 2023 Asia Juexiang građevinske mašine od injnet - Politika privatnosti | Pravila i uvjeti