Vijesti

Kontinuirana niska temperatura! Na šta vaš bager treba da obrati pažnju?

2 Pregleda Može 19,2023

Održavanje mehanizacije ne smije biti bezbrižno, jer što je hladnije vrijeme, to više pažnje treba posvetiti održavanju mehanizacije kako bi se izbjegla oštećenja na mehanizaciji i produžio vijek trajanja bagera. Dakle, kako spriječiti mehanička oštećenja zimi?
Metoda 1: Zagrijte se unaprijed
Vjerujem da mnogi razumiju ovu istinu, odnosno kada je zimi hladno, ako želite da koristite mašineriju za rad, morate je unaprijed zagrijati. Postoje dvije vrste predgrijavanja. Uključite ga, a zatim u sistem za hlađenje ubrizgajte toplu vodu od oko 90 stepeni da biste zagrejali motor, zagrejte vodu dok teče vodu i sačekajte da temperatura ispuštene vode dostigne 30 do 40 stepeni. Drugi je predgrijavanje pare, odnosno para se uvodi u donju vodenu komoru radijatora, ulazi u sistem hlađenja ili se direktno uvodi u vodeni plašt za hlađenje motora, a parna cijev ili radijator se dodaje u karter radi predgrijavanja. ulje za podmazivanje.
cijena polovnih mašina sa kukom

Metoda 2: Obratite pažnju na očuvanje toplote
Bageri, posebno očuvanje toplote motora su veoma važni tokom rada. Temperaturu motora treba održavati između 80 stepeni i 90 stepeni tokom rada. Zimi, ako se ova temperatura ne može garantovati, na motor treba ugraditi podesivi radijator. Izolirane zavjese, sa roletnama za blokiranje propuha. Osim motora, akumulator treba održavati toplim kada je temperatura niska zimi kako bi se izbjegle promrzline. Zimi treba postaviti drvenu izolovanu kutiju za bateriju, ili prekriti toplotnom izolacijom. Ako nije problematično, izvadite bateriju kada nije u upotrebi. Odlaganje u zatvorenom prostoru je najbolji izbor.
Metoda 3: Obratite pažnju na antifriz
U bageru se na pojedinim mestima lako skladišti voda, koja će se posle dužeg vremena smrznuti, što će prouzrokovati veliku štetu na mehanizaciji, pa moramo obratiti pažnju na antifriz, kao što su sistem hlađenja i kočioni sistem. Nakon prestanka rada treba ga na vrijeme hidroizolirati ili dodati antifriz. U kočionom sistemu, komprimovani gas koji proizvodi kompresor će se proširiti u rezervoaru za skladištenje vazduha i emitovati malo vode. Nakon prestanka rada, ove vodene prostorije će se često smrzavati u spremniku zraka, cjevovodima i raznim ventilima. Stoga, nakon prestanka rada, na ova mjesta treba doliti denaturirani alkohol i ispustiti vodu u rezervoaru za vazduh kako bi se spriječilo smrzavanje.

polovni dijelovi rovokopača

Metoda 4: Obratite pažnju na zaštitu od klizanja
Čak i ako zimi nema snijega, na tlu će često biti leda. Ako je bager gusjeničar, relativno je bolji, ali bager na kotačima nije toliko optimističan. Površina puta bagera na točkovima je relativno klizava zimi. Lanci protiv klizanja treba da budu postavljeni u svakom trenutku, a pritisak vazduha u gumama takođe treba da bude odgovarajući. Nemojte prenapumpati gume i izbjegavati opasna ponašanja kao što su naglo kočenje i nagla skretanja tokom vožnje.
Općenito, temperatura je niska i vrijeme je hladno. Kada koristite bager, morate obratiti pažnju na sigurnost. Osiguravajući vlastitu sigurnost, također morate dobro održavati mašineriju kako biste izbjegli oštećenje mašine zbog niske temperature, inače će vas to u budućnosti koštati novca. Novac za popravku nije vrijedan svijeće.

Molim te napustite
poruka

Vruće kategorije

IT podrška By Asia Juexiang građevinske mašine

Copyright © 2023 Asia Juexiang građevinske mašine od injnet - Politika privatnosti | Pravila i uvjeti